Csehországi focitábor

2016 júliusának első három napja 5 lakónk számára a foci jegyében telt. Elsején indultunk útnak a csehországi Kamenice nad Lipou-ba, idén ugyanis itt került megrendezésre a már hagyományossá vált nemzetközi focitábor cseh, szlovák, magyar, osztrák, német és román csapatok részvételével.

Első nap, úton célunk felé megcsodáltuk a felújított, csodás lednicei kastélyt, és bebarangoltuk a mesés kastélyparkot. A helyi kollégiumban szállásoltak el minket, ahol a csapatok késő estig beszélgettek, barátkoztak és egy spontán, barátságos futballmérkőzésnek is szemtanúi lehettünk.

Másnap került sor a mérkőzésekre, amelyek a fair play szabályai szerint zajlottak jó hangulatban, egy modern, minden igényt kielégítő futballpályán. A forró napsütés nem tántorította el a lelkes szurkolókat a pálya széléről. A nap végén a csapatok vezetői játszottak barátságos, ám izgalmas mérkőzést, példát mutatva ezzel a sportolóknak.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után finom vacsora és diszkó várta a sportolókat, majd este közösen néztük a futball eb mérkőzését. A harmadik napon reggeli után elbúcsúztunk és sok új élménnyel tértünk haza.

        Csémi Andrea, ergoterapeuta