Nemzetközi focitorna Straubing

Idén Július 7-én a straubingi szociális otthon szervezésében került sor a nemzetközi labdarúgó tornára, melynek Haselbach sportpályája adott otthont. A torna számunkra kalandosan indult, hiszen a 7 órás út végét szakadó esőben tettük meg. Végül mire a táborba értünk, elállt az eső és úgy tudtuk felállítani a sátrainkat, hogy nem áztunk el. A helyiek kedvesen, szeretettel fogadtak minket.

A második nap reggelén felsorakozott a 8 csapat: FC Rotbach-Freyung, FC Granados, FC Tigers Straubing, Lebenshilfe Passau, ÚSP Lidmaň, Parahelikon Brancovenesti, Kamikaze Kickers Altötting és az SK Habilitas Ekecs. Az ünnepi beszédek és megnyitó után elkezdődhettek a mérkőzések. A sorsolás alapján Ekecs Habilitas SK csapata az egyik legerősebb ellenfelet kapta, akik végül meg is nyerték a tornát. De a mieink keményen küzdöttek és összesítésben az 5. helyet harcolták ki.

Harmadnapon hazafelé beiktattunk egy dél-csehországi kirándulást. Barangoltunk a festői szépségű Český Krumlov utcáin, valamint Telč hangulatos főterén. Elfáradva, de sok élménnyel gazdagodva érkeztünk haza az éjjeli órákban.