Petang Marosvécs

Nagyon kedvesen fogadtak bennünket a Marosvécsi Neuropszichiátriai Otthonban, ahová 12 óra utazás után érkeztünk meg. Felállított sátrakkal, takaróval fogadtak minket, majd megvendégeltek.

Másnap került sor a csapatversenyekre. Lakóink nagyon keményen küzdöttek, a hangulat azonban mindvégig kellemes, sőt vidám maradt. A mérkőzések nagyon izgalmasak voltak. Nem egyszer fordult elő, hogy a versenyzők az utolsó pillanatban megfordították a verseny állását. Az időjárás éppen ilyen változó volt – a nagy hőség közepette váratlanul eleredt az eső, majd pár perc múlva újra kisütött a Nap. Úgy tűnik azonban, hogy a küzdelem megérte a fáradságot, mert lakóink a csapatversenyek összesítésében az első helyen végeztek.

A harmadik nap az egyéni versenyek jegyében telt. A versenyzők különféle otthonokból érkeztek. A mérkőzések után és a versenyek közötti szünetekben új barátságok születtek, lakóink még a nyelvi akadályokat is áthidalták. Az utolsó napon megmutatták nekünk az intézményt, a lakóotthonokat, szobáikat. Elmesélték, hogyan élnek, mivel foglalkoznak, mit csinálnak szabadidejükben.

Reméljük, egy éve múlva újra találkozunk.