XIV. Nemzetközi Focitorna

Idén intézményünk, az Ekecsi Szociális Otthon volt a házigazdája az immár 14. alkalommal megrendezésre került nemzetközi focitornának. A mentálisan sérült sportolóknak szervezett focitábor társszervezője az ŠK Habilitas Okoč-Ekecs (a szociális otthon lakóinak sportegyesülete) volt. A tornán öt ország kilenc csapata vett részt:

Csehország:              Ústav sociální péče Lidmaň
Németország:           Lebenshilfe Passau, St. Franziskus Freyung, FC Tigers Straubing
Magyarország:          Zsira SE, Szentgotthárd SE
Románia:                  Parahelikon Brâncovenești
Szlovákia:                 ŠK Habilitas Okoč-Ekecs

A focitábor július 5-7. között került megrendezésre a helyi sportpályán. A csapatok július 5-én érkeztek és az Arany János MTNY Alapiskola udvarán saját sátraikban, illetve az Ekecsi Egyesített Iskola kollégiumában szálltak meg.

A torna július 6-án, szombaton reggel kezdődött. Az 5 mezőnyjátékos + 1 kapus felállású csapatok 2 x 8 perces mérkőzéseket játszottak. Minden csapat 5 mérkőzést játszott (csoportmeccsek és play-off). Az eredményhirdetés 17,30-kor volt:

1. hely: Zsira SE

2. hely: St. Franziskus Freyung I.

3. hely: ŠK Habilitas Okoč

4. hely: Lebenshilfe Passau

5. hely: Szentgothárd SE

6. hely: Ústav sociální péče Lidmaň

7. hely: FC Tigers Straubing

8. hely: St. Franziskus Freyung II.

9. hely: Parahelikon Brâncovenești

 

A résztvevők étkeztetését, valamint a torna szervezését az Ekecsi Szociális Otthon alkalmazottai biztosították be önkéntesek közreműködésével; a játékvezetők szintén önkéntes munkában támogatták a rendezvényt, akárcsak a műszaki hátteret biztosító községi hivatal és iskolák.